Sunday, November 22, 2015

Peluang Kerjaya Di Prudential!!!

Saya mencari lagi 6 orang bussiness partner bagi bulan November dan Disember.. Syaratnya mudah ja..boleh commit datang kelas.. Boleh follow AWA sistem.. Sanggup menerima income dan bonus yang unlimited!!
Kalau anda jenis yg suka ;
✅ Travel ke luar negara
✅ Latest gadget
✅ Income 5-6 angka
✅ Bonus berlapis lapis
✅ Tawaran Kenaikan pangkat
Kwn kwn lah yg saya cari..!!
Jom sesama tgkatkn taraf hidup org Melayu.
Saya juga mencari kawan2 sekitar, mentakab, temerloh dan jerantu yang naik join team ‪#‎AWA‬ Mentakab!!
Azlina-0126110140

Sunday, November 16, 2014

Kenapa perlu ada pampasan insurans yang tinggi.??????

Kempen Pampasan Kematian/ Hilang Upaya Kekal/ 36 sakit kritikal RM 100 000 - Day 1!!!!!

Saya akan kongsi ilmu dan educate kawan2 pentingnya ada pampasan yang tinggi untuk kelansungan hidup kawan2 dan keluarga!!!! 

Ini report tahun 2013, pampasan yang dibayar untu sakit kritikal..Ramai yang masih under insured.. MIn RM 10 000.. Mungkin masa sign up , perkara no 1 concern adalah medical card baru diikuti oleh yang lain.. Saya akui medical card penting tapi kawan2 masih perlukan duit tunai untuk biayai kos rawatan..contoh kalau pesakit kanser.. Untuk rawatan chemo paling kurang per session RM 3000 dimana perlu bayar dahulu baru claim kemudian dari syarikat insurans!!! Kalau masa ni dah tak boleh bekerja..duit pampasan boleh digunakan untuk perberlanjaan seharian!!!

Dalam kes yang saya highlight ni...ceo..gaji paling2 kurang 30 ribu sebulan dan jumlah pampasan hanya rm 10 000.. Dan tentu tak mencukupi!!!!

Kawan2 boleh lindungi income kawan2 dengan tingkatkan sum inssured..pada masa sekarang RM 10 boleh memberi penambahan nilai sum insured RM 10 000 ( bergantung pada umur/pekerjaan/jantina/merokok or tak)

Need any help or advise boleh pm or wassap saya!!!

Azlina- 0126110140



Sunday, October 12, 2014

Peluang Kerjaya Sebagai Agent Insurans PRUBSN Takaful/Prudential!!!


Koleksi gadget apple yang saya dapat percuma dari Prudential!! Iphone 5c, iphone s, Ipad mini, Macbook air dan yang terbaru Iphone 6!!! Buat kawan2 yang berminat nak dapat gadget free macam ni, lets meet up!!! peluang kenaikan gaji RM 4 ribu setahun di sampaing berpeluang melancong ke luar negara!! Wassap 012-6110140 untuk free sharing!!!#azlinaprudential #ansariwealthassociates

Wednesday, October 8, 2014

Medical Card untuk Ibu Bapa Bermula Rm 250 Sebulan!!!

Last week. sharing plan for parents kat clients. dia share citer ni :

"my mom last month mengadu sakit perut, kami adik beradik bawak ke hospital kerajaan. buat test itu ini tapi suruh balik rumah dlu. lepas tgk my mom pun x tahan, kami decide bawak ke pakar. terus admit and diagnose ada batu dalam pundi hempedu. terus buat operation remove pundi hempedu. patutlah my mom sakit sangat. batu penuh satu botol. bil dekat RM13k kami kongsi adik beradik bayar. alhamdulillah~

tapi itulah... kalau saya amik awal2 utk mak dlu, xde la byr 3k kan? rugi x ambil awal. kalau x, kami bayar takaful utk mak dgn awak ni... x smpi RM100 pun seorang."

saya senyum. betullah. tapi itulah... biasanya inilah keadaannya. dah kena baru teringt. TAHU tapi baru SEDAR.

alhamdulillah. client ambil utk mak. kumpul duit antara adik beradik. apalah sgt kan utk ibu/bonda/emak terchenta. banyak dh dia korbankan utk kita sejak kecil... now its ur turn lah kan??

FREE sharing plan utk IBU BAPA age 50 above,
pm/watsapp 


Azlina-0126110140

Thursday, October 2, 2014

Income Agent Insurans!!!!

i saya nak berkongsi kisah saya sebagai agent insurans di tahun 2012.. Harap perkongsian saya ini dapat membantu kawan2 yang dalam minda dan hati dah ada keinginan nak jadi agent.. Tapi takut2..

Saya contracted bulan 11 tahun 2011. Saya jadi agent part time selama 2 bulan. January tahun 2012 saya bermula sebagai agent full time. Saya berkelulusan master in environmental engineering, last post saya senior sales engineer di sebuah multi national company yang operate whorldwide dalam 60 negara.. Last gaji saya RM 4850. Masa tu kalau nak kira selasa.. Dah ok.. Sebab saya tiada banyak komitment..cuma saya nak explore how far saya boleh pergi lebih jauh dalam kehidupan saya.. Saya resign dan join prudential..

Gaji bulan january, rm 300 plus dan gaji bulan december saya rm 4000 plus.. Tiap2 bulan naik gaji..dapat free gadget.. Dapat free melancong luar negara.. Dan yang paling best dapat bantu ramai orang memiliki medical card dan perlindungan insurans. Sebab kalau orang sakit, kita dapat derma rm 100 dah kira banyak.. Tapi bila orang sakit.. Kita dapat bantu orang tu dengan tabung perubatan rm 500 000.. Kepuasan dan rasa bersyukur tu tak terkata !!!

Buat kawan2 yang nak tau detail pasal kerjaya saya ini, lets meet up!!! Saya kongsi ilmu..  wassap me at 0126110140!!!!

Thursday, September 11, 2014

Warded Di Prince Court Hospital Hanya Bayar RM 19.00 Sahaja!!

Warded di Prince Court Medical Centre, Bayar RM 19 sahaja!!!! Ni kisah client top agent abby.. bill RM 11 ribu plus.. Dia bayar RM 19 ja.. Dapat elauan wad lagi.. Mudahkan ada medical card!!! kawan2 yang nak memiliki plan cam ni blh pm dan wassap saya. 0126110140

Tuesday, September 9, 2014

Pelan Pengganti Gaji Suami RM 100 000 !!!

Kalau bulan ni income short 10%, ramai yang mengeluh lari bajet!!! Ada la certain area kena kurangkan macam bajet makan d luar, bajet untuk beli barang basah, bajet untuk shopping baju n etc..

Kalau income 100 % tiada? apa jadi? pasti banyak perkara yang kena let go!!! Itulah yang terjadi bila Ayah/Suami meninggal dunia/hilang upaya/ menghidap 36 sakit kritikal!!!

Lindungilah pendapatan keluarga kawan2 dengan mengambil income protection plan!! Hanya RM 4 sehari untuk memiliki income protection plan RM 100 000!!!!